Doyle H. Lane - Those Magnificent Music MachinesDoyle H. Lane - Those Magnificent Music Machines Los Terricolas - Amor TraicioneroLos Terricolas - Amor Traicionero Brian Setzer - 13Brian Setzer - 13 Village People - Y.M.C.A.Village People - Y.M.C.A. Lorraine Ellison - Stay With MeLorraine Ellison - Stay With Me Mark Knopfler - PrivateeringMark Knopfler - Privateering Os Mutantes - Caminhante Noturno / BabyOs Mutantes - Caminhante Noturno / Baby The Caravans  - I'll Be Doggone / You're My WorldThe Caravans - I'll Be Doggone / You're My World
» » Никола Бадев, Александар Сариевски, Васка Илиева, Кочо Петровски - Легендите На Македонската Народна Песна 1
Никола Бадев, Александар Сариевски, Васка Илиева, Кочо Петровски - Легендите На Македонската Народна Песна 1 download free
Title:

Никола Бадев, Александар Сариевски, Васка Илиева, Кочо Петровски - Легендите На Македонската Народна Песна 1 download free

Performer:
Никола Бадев
Album:
Легендите На Македонската Народна Песна 1
Released:
Style:
Folk
MP3 archive size:
1109 mb
FLAC archive size:
1611 mb
WMA archive size:
1174 mb
Other formats:
DMF MP4 AIFF FLAC MP1 VOX MMF
Rating:
4.2
Votes:
861

Tracklist

1 Никола Бадев* Фросино Моме Убаво 5:50
2 Никола Бадев*, Васка Илиева* И Александар Сариевски* Ајде, Ајде Моме Стојне 2:56
3 Никола Бадев* И Александар Сариевски* Зачукале, Зачукале Тапаните 2:11
4 Васка Илиева* И Никола Бадев* Са Ноќ Ле Надо 2:49
5 Васка Илиева* Невеста Платно Ткаеше 3:29
6 Александар Сариевски* Сношти Го Видов Убавото Стојне 3:04
7 Васка Илиева* И Александар Сариевски* Врати Се Либе Марике 3:21
8 Александар Сариевски* Бре, Ѓурчин Стојне Убаво 1:37
9 Александар Сариевски* Ај, Жалај Ме, Малино Моме 4:06
10 Васка Илиева* И Александар Сариевски* Покарај Си Димитртија Невестата 2:02
11 Никола Бадев* И Васка Илиева* Голема Риџа Ти Чинам 3:51
12 Васка Илиева* На Секое Ќоше И Оро 2:56
13 Александар Сариевски* Цвеќе Цутеше Мамо 2:43
14 Васка Илиева* Стојан На Станка Думаше 2:27
15 Никола Бадев* Сношти Минав Покрај Вази 3:25
16 Никола Бадев* Кандисуј Бре Лудо, Младо 4:03
17 Александар Сариевски* И Васка Илиева* Сношти Си Мила Мамо Отидов 2:00
18 Васка Илиева* И Александар Сариевски* Туѓината Пуста Да Остане 3:17
19 Александар Сариевски* Расплакал Се Стар Бел Дедо 1:32
20 Никола Бадев* Блазе Тебе Мори Митро 3:58
21 Никола Бадев*, Васка Илиева* И Александар Сариевски* Девојче, Девојче Не Стој Спроти Мене 1:54
22 Васка Илиева* Таму Далеку Вода Ми Дотече 3:07
23 Васка Илиева* И Никола Бадев* Јанке Ле, Јанке Убава 3:06
24 Васка Илиева* Маанџика Мома Донка 2:01
25 Никола Бадев*, Васка Илиева* И Александар Сариевски* Невено Мори, Невено 1:52
26 Александар Сариевски* Дојде Глувчето 2:25
27 Никола Бадев*, Васка Илиева* И Александар Сариевски* Момче Спие На Креветче 3:08

Credits

  • Accordion – Кочо Петровски*
  • Concept By [Audio] – Рудолф Најдовски*
  • Design, Concept By – Дејан Величковиќ*
  • Supervised By, Coordinator – Роска Бадева*
  • Technician [Digitalisation] – Дејан Величковиќ*

Notes

Проектите Macedonian Rhythm '64 и Macedonian Rhythm '65 претставуваат збир од стари и нови Македонски изворни и народни песни.

Целокупниот аудио материјал користен за ова издание е од домашната архива на наследниците на Н. Бадев, А.Сариевски, В.Илиева и К. Петровси.
За задржување на автентичноста на аудио записите врз истите е извршена минимална интервенција и прилагодување.

Благодарност до Иван Цивриќ и Еуридика Глигорова за неизмерната поддршка.

Организатор и супервизор: Роска Бадева
Аудио концепт: Рудолф Најдовски
Дообработка на аудио записите и изработка на компилацијата: Дејан Величковиќ
Дигитализација: Дејан Величковиќ

Концепт и дизајн: Дејан Величковиќ - www.dvisualart.mk
Подготовка и печатење: Графосет ДЛ

Barcode and Other Identifiers

  • Matrix / Runout: JUGOTON 004 ['barcode']
  • Mastering SID Code: IFPY LY19
  • Barcode: IFPY AAZ07